برای ایرانیهای گوشتدوست، بیف استروگانف روسی یکی از غذاهایی است که دیگر جزئی از فرهنگ غذایی ما شده است.
ترکیب سنگین گوشت گوساله، سیبزمینی، قارچ و سس سفید همان چیزی است که ایرانیها عاشق آن هستند و حتما با خوردنش سیر میشوند، البته اگر نان کنارش باشد! با هلوکوک همراه باشید.
مواد لازم برای 6 نفر:
گوشت گوساله: 500 گرم، خلالی
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
قارچ: 120 گرم، ورقهورقه
زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
کره: 4 قاشق غذاخوری
آرد: 4 قاشق غذاخوری
شیر داغ: نیم لیتر
خامه صورتی: یک عدد
سیبزمینی متوسط: 2 عدد، خلالی ریز
روغن مایع: به میزان لازم
نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
روش تهیه:
1- 4 قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 4دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود. گوشت را اضافه کرده و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ گوشت عوض شود. اگر گوشت آب انداخت، شعله را زیاد کنید تا تبخیر شود. زردچوبه را با یک قاشق چایخوری فلفل قرمز به گوشت زده و همراه یک پیمانه آبجوش روی شعله ملایم و با در بسته حداقل 2 ساعت بپزید تا نرم شود. در 30 دقیقه آخر، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و قارچ را داخل غذا بریزید.
2- به اندازهای روغن داغ کنید که سیبزمینی در آن شناور باشد. سیبزمینی را آبکش و خشک کرده و نمک بپاشید، سپس در دو مرحله در روغن سرخ کنید تا روغن کمتری مصرف شود.
3- کره را روی شعله ملایم در یک قابلمه کوچک داغ کرده و آرد را 30 ثانیه در آن تفت دهید. سپس شیر را کمکم به آن اضافه کرده و هم بزنید تا گلوله نشود. نمک و فلفل سس را اندازه کرده و دائم هم بزنید تا به غلظت ماست شود.
4- هنگامی که گوشت کاملا پخت، سس را به آن اضافه کنید. مایه بیف استروگانف قبل از اضافه کردن سس باید حدود یکسوم پیمانه آب داشته باشد.
5- بیف استروگانف را در ظرف کشیده و با سیبزمینی و خامه تزیین کنید.
نکته:
1- برای صرفهجویی میتوانید مقدار گوشت را کمتر کرده و قارچ را بیشتر کنید.
2- به جای شیر برای تهیه سس میتوانید از آبگوشت استفاده کنید.
3- اندازه سیبزمینی و تکههای گوشت باید با هم تناسب داشته باشد.
4- بهترین گوشت برای این خوراک مغز ران گوساله است.